Ce trebuie sa stii despre efectul apei alcaline asupra alergiilor

Alergii

Stranut, tuse, iritatie in gat, iritatie pe piele sau nas care curge? Cel mai probabil, acestea sunt simptome ale unor alergii sezoniere declansate de particulele de polen, praf, mucegaiuri si alti alergeni prezenti in aerul pe care il respiram.

Un ionizator de apa poate sa contribuie semnificativ la ameliorarea si disparitia acestor simptome neplacute, prin furnizarea de apa alcalina. Ionizatorul ridica sau coboara pH-ul apei de baut prin electroliza, furnizand, in functie de dorinta, apa alcalina sau acida. Apa normala de baut are un nivel al pH-ului de 7, considerat neutru. Apa alcalina are in general un pH mai mare de 7, dar mai mic de 10, in vreme ce apa acida are un pH sub 7.

Consumul regulat de apa alcalina are darul de a restabili echilibrul acid-alcalin al organismului. Atunci cand e bauta cu regularitate, apa alcalina poate sa amelioreze sau chiar sa indeparteze simptomele alergice

Una din explicatii este ca apa alcalina ionizata contine calciu ionizat, despre care se crede ca reduce alergiile, imbunatateste sanatatea inimii, si contribuie la eliminarea toxinelor din organism. O imbunatatire a starii de sanatate poate sa creasca rezistenta la alergii.

Calciul ionizat este calciul din sange, neatasat proteinelor. Organismul nu poate functiona normal fara calciu. In medie, avem nevoie de 0,6-0,8 g de calciu pe zi, intrucat acesta are o functie importanta in coagularea sangelui, in contractia musculara, in activitatea cardiaca, in producerea secretiei lactate si favorizeaza absorbtia vitaminei B12. Calciul de foloseste de multi ani pentru tratamentul alergiilor care se manifesta cutanat si in tractul respirator. Mai mult, un studiu in mediu controlat a aratat ca atunci cand este administrat oral, calciul inhiba inflamatia mucoasei nazale declansata de alergeni.

Cea de-a doua explicatie este ca apa alcalina incetineste productia de histamina, ameliorand simptomele alergiilor. Histamina este eliberata de organism ca raspuns la deshidratare si joaca un rol important in declansarea mancarimilor si inflamatiei. Daca organismul este deshidratat, pH-ul scade spre un nivel acid si productia de histamina creste, pentru a conserva apa in corp.

Apa alcalina hidrateaza mai bine decat apa de la robinet sau apa imbuteliata si atunci cand este bauta echilibreaza pH-ul organismului si reduce reactiile histaminice. Mai mult, prin echilibrarea pH-ului organismului, acesta isi intareste rezistenta in fata virusurilor si bacteriilor.

Bonus:

Apa ionizata usor acida, cu un nivel al pH-ului de 5.5, poate echilibra pielea afectata de dermatita atopica. Nivelul pH-ului pielii este usor acid – 5.3, asa ca prin curatarea blanda a pielii acneice, inrosite, iritate, cu apa usor acida, cu nivel al pH-ului de 5.5, se obtine o stabilizare a nivelul pH-ului pielii si se amelioreaza aceste simptome neplacute.

Iata ca simptomele cele mai sacaitoare ale alergiilor pot fi ameliorate cu ajutorul apei ionizate. Si partea cea mai buna este ca obtii simplu apa ionizata alcalina si apa ionizata usor acida cu ajutorul unui ionizator de apa instalat chiar la tine acasa.

Interesat de beneficiile apei ionizate alcaline? Cere mai multe detalii despre ionizatoarele de apa de la consultantii nostri!

Share on facebook
Facebook

Acest site foloseste cookies ca sa aduca o experienta mai buna de navigare. Vezi Termeni si Conditii si Cookies