Ce este microplasticul si cum putem evita consumul acestuia?

Microplastic

Atunci cand incerci sa adopti un stil sanatos trebuie sa iei in considerare si consumul de microplastic si cum poti face sa il eviti. Cu toate ca nu este la fel de cunoscut precum celelalte elemente care pot sa ne afecteze sanatatea in mod negativ, microplasticul se insinueaza in vietile noastre din ce in ce mai mult.

O alta parte a microplasticului o reprezinta deseurile de plastic ce s-au faramitat si descompus pana la dimensiuni microscopice. Indiferent care este provenienta microplasticului, studiile arata ca acesta este practic peste tot: pe sol, in ape curgatoare si oceane, ba chiar si in organismele vietuitoarelor acvatice, mamiferelor si oamenilor, in mancarea si apa pe care le consumam.

Efectele microplasticului asupra sanatatii oamenilor reprezinta o preocupare continua a oamenilor de stiinta. Exista unele ingrijorari ca ingerarea de microplastic ar putea expune organismul uman la nivele periculoase de substante chimice.

Un studiu a demonstrat ca o persoana poate sa ingereze intre 39.000 si 52.000  de particule anual. Mai mult, cei care consuma numai apa imbuteliata in sticle de plastic ar putea ingera cu 90.000 de particule mai mult anual decat cei care consuma doar apa de la robinet si care inghit „doar” 4.000.

Iata cateva sfaturi care pot fi puse in aplicare cu usurinta, pentru a limita consumul nedorit de microplastic:

  • Evitati pe cat posibil apa si celelalte bauturi imbuteliate in sticle de plastic. Studiile demonstreaza prezenta microplasticului in toate tipurile de sticle de plastic, fie ele reutilizabile sau de unica folosinta.
  • Reduceti consumul de crustacee, care s-au dovedit a avea cea mai mare concentratie de microplastic din randul produselor pe care le consumam.
  • Evitati produsele cosmetice care contin microparticule de plastic, precum pasta de dinti sau scrub-ul corporal.
  • Evitati sa consumati alimente sau bauturi din caserole sau sticle de plastic ce nu au fost corect depozitate si au fost supuse temperaturilor ridicate.

Folositi un filtru de buna calitate care inlatura toate particulele din apa de la robinet. Ionizatoarele noastre se pot monta sub chiuveta sau pe blat si au un sistem de filtrare ultradual pe 16 nivele de filtrare. Sistemul de filtrare inlatura substantele toxice din apa, lasand-o curata, filtrata si buna la gust.

Filtrul general Premium Carbon este structurat pentru a îmbunătăți reducerea metalelor grele și a fluorurilor găsite în multe surse de apa, iar porțiunea de argint activ a filtrului ucide bacteriile și blocheaza aparitia altora. In acelasi timp, filtrul de sedimente pe mai multe niveluri reduce cantitatea suplimentară de particule de sediment în apă, menținând durata de viața și performanța ionizatorului de apă.

Vreti sa aflati mai multe despre capacitatea de filtrare a ionizatoarelor noastre, precum si despre efectele benefice ale apei ionizate asupra sanatatii? Explorati intreaga noastra gama de ionizatoare de apa, cu filtre performante, care elimina impuritatile, bacteriile si substantele toxice din apa de consum.

Share on facebook
Facebook

Acest site foloseste cookies ca sa aduca o experienta mai buna de navigare. Vezi Termeni si Conditii si Cookies