Apa usor acida pentru infrumusetare

Hidratat_apa_ionizata-1170x781

Cum alegi apa potrivita pentru frumusete – apa usor acida, agent de infrumusetare

Apa este un element esential, fie ca vorbim despre o corecta hidratare a organismului, sau despre tratamentele de infrumusetare. Putina lume stie insa ca nu orice apa este indicata in scopuri cometice si de infrumusetare.

Apa utilizata in scopuri cosmetice si de infrumusetare este cea ionizata, cu un pH de 4.0 – 6.0, asadar usor acida. Cu toate ca nu este recomandata pentru consum, apa ionizata are efecte astringente si este recomandata pentru utilizarea in scopuri cosmetice.

Cum functioneaza apa ionizata

Nivelul natural al pH-ului pielii este de 4.5-5.5. Sampoanele si sapunurile din comert sunt puternic alcaline, pentru a indeparta murdaria si grasimile. In timp, utilizarea produseor alcaline poate duce la dezechilibrul pH-ului pielii. Porii raman deschisi si pielea devine aspra si predispusa la deteriorare.

Pentru reechilibrare se recomanda apa ionizata, cu un nivel al pH-ului apropiat de cel al pielii. Dupa spalarea cu produse alcaline care deschid porii pentru a-i curata, se recomanda aplicarea apei usor acide. Prin aplicarea pe fata si maini, apa ionizata inlatura reziduurile alcaline si inchide porii pielii.

Par mai puternic cu apa ionizata

Cei care doresc o rutina de ingrijire mai sanatoasa pentru par se pot orienta cu incredere catre apa usor acida. Tot mai multe personae se confrunta cu caderea parului, pe fondul poluarii din aer. Parul isi pierde stralucirea naturala, devine lipsit de viata, si scade in densitate. Apa ionizata se poate folosi in loc de balsam pentru par dupa samponare, pentru ca descurca parul incurcat si ii reda stralucirea. Se recomanda folosirea apei usor acide de doua ori pe saptamana, dupa samponare. Acest ritual reduce in timp mancarimile si aparitia matretei, inchide foliculii de par si reda stralucirea si vigoarea podoabei capilare.

Apa ionizata este de ajutor si barbatilor

Si barbatii pot folosi in avantajul lor apa ionizata. Aceasta se poate folosi pentru a preveni iritatiile produse de barbierit si ca solutie dupa barbierit, pentru calmarea pielii.

Efecte benefice pentru bebelusi si copii

Mai mult, apa acida poate fi adaugata in apa de baie a copiilor, pentru neutralizarea microbilor si virusilor. In cazul bebelusilor, apa ionizata are efect calmant in cazul iritatiilor pielii sau produse de scutece.

In cazul in care doriti sa aveti apa ionizata chiar de la robinet va recomandam acest ionizator Prime.

 

Share on facebook
Facebook

Acest site foloseste cookies ca sa aduca o experienta mai buna de navigare. Vezi Termeni si Conditii si Cookies