Apa alcalina pentru imunitate – Tot ce trebuie sa stii

ionizatoare apa alcalina

De la hoteluri si cafenele premium, la cabinete stomatologice, clinici estetice si alte spatii ce pun pret pe calitatea serviciilor, apa filtrata cu gust bun este la mare cautare. Apa alcalina ionizata este preferata altor ape filtrate, dar si apei de la robinet sau apei imbuteliate, atat pentru factorul sau mai ridicat de hidratare, cat si pentru efectele benefice asupra sanatatii fizice si mentale.

Ce este apa alcalina?

Apa alcalina este acea apa care a fost ionizata pentru a obtine un nivel al pH-ului peste cel al apei de baut obisnuite. Nivelul pH arata cat de alcalina sau acida este o substanta, pe o scara de la 0 la 14. Apa normala de baut are un pH neutru in general, aflat la nivelul 7. Apa alcalina are pH-ul de 8 sau 9. Comparativ, o substanta acida sau foarte acida va avea pH-ul mai mic de 7, mergand pana la 0. Expertii sustin ca apa alcalina, avand nivelul pH-ului mai ridicat, poate sa neutralizeze
substantele acide din organism si are nenumarate beneficia pentru sanatate.

Cum ajuta apa alcalina imunitatea?

Sistemul imunitar este cel care ne apara de agentii patogeni. Cu cat sistemul imunitar este mai puternic, cu atat este mai capabil sa lupte impotriva infectiilor, alergiilor, chiar si epuizarii si insomniei. Cercetarile medicale arata ca sunt mai multe modalitati prin care un sistem imunitar slabit poate fi intarit. Adoptarea unui stil de viata sanatos este primordial:

  • miscare timp de 30 de minute pe zi
  • renuntare la fumat si alcool
  • alimentatie echilibrata, bazata pe legume si fructe, si consum ridicat de antioxidanti, vitamine si minerale

Apa alcalina ionizata poate sa ajute acest proces prin furnizarea de antioxidanti. Acest tip de apa ionizata contine multi antioxidanti naturali ce pot sa incetineasca dezvoltarea radicalilor liberi in organism, care la randul lor sunt responsabili de accelerarea procesului de imbatranire.

Apa alcalina poate creste imunitatea organismului prin neutralizarea aciditatii din organism, care este determinata de o dieta deficitara in nutrienti, de stres si mediile toxice.

De asemenea, apa alcalina ionizata contine diferite minerale esentiale bunei functionari a oragnismului, printre care magneziu si calciu, responsabile de sanatatea oaselor.

Ce alte beneficii are apa ionizata?

Apa ionizata nu este doar cea alcalina. Prin ionizare se poate obtine si apa acida, un excelent dezinfectant pentru suprafete si obiecte.

Apa acida neutralizeaza microbii si virusii, asa ca este utilizata pentru curatarea temeinica sau dezinfectarea blaturilor, ustensilelor de bucatarie, obiectelor sanitare, pardoselilor, clantelor si intrerupatoarelor.

Un ionizator de apa poate furniza apa puternic acida, de la nivelul pH 4 in jos, recomandata si pentru spalarea legumelor si carnii, intrucat poate sa elimine ceara si diferitele substante utilizate la transport sau conservare.

Cum stii ce ionizator sa alegi?

Ionizatoarele pot sa imbunatateasca semnificativ nivelul sanatatii si igiena spatiilor de locuit. Cum stii insa pe care sa il alegi? Citeste ghidul nostru ca sa intelegi la ce trebuie sa te uiti cand alegi un ionizator si vezi intreaga noastra oferta de produse.

Share on facebook
Facebook

Acest site foloseste cookies ca sa aduca o experienta mai buna de navigare. Vezi Termeni si Conditii si Cookies